Δρ. Δελή Ερμιόνη

qode interactive strata

Εξωτερικοί Επιστημονικοί Συνεργάτες

Εξωτερικός Συνεργάτης

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

ermdeli@uniwa.gr

Μαθήματα

Εκπαιδευτικός – Ζωγράφος

ΕΔΙΠ Σχολής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών


Η Ερμιόνη Δελή γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1969 και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Διδάκτορας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποψήφια Μεταδιδάκτορας στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1993 έως τον Οκτώβρη του 2017 που ήταν διορισμένη στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στα Πρότυπα Πειραματικά Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα και τον Πειραιά και, με κύριο αντικείμενο την εικαστική αγωγή των παιδιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά καινοτόμα προγράμματα για παιδιά καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Έχει επιμεληθεί την έκδοση παιδαγωγικών βιβλίων. Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δε οργανώσει εκθέσεις με έργα από παιδικά εικαστικά εργαστήρια.
Από το 2011 συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών και δίδαξε ως πανεπιστημιακή υπότροφος το προπτυχιακό μάθημα της Εικαστικής Αγωγής. Το 2017 μετατάχθηκε και διδάσκει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Εικαστικών, με αντικείμενο Παιδαγωγικά και Διδακτική της Τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.