Δρ. Κωνσταντή Ουρανία

qode interactive strata

Εξωτερικοί Επιστημονικοί Συνεργάτες

ΕΔΙΠ

ΕΔΙΠ Τμήματος Βιολογίας

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Η Δρ. Ουρανία Κωνσταντή ΕΔΙΠ στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ έχει πτυχίο B.Sc., Msc. από το Τμήμα Γεωπονικής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία, του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και έλαβε τριετή υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Συμμετέχει στην διδασκαλία της Βιολογίας Κυττάρου, της Αναπτυξιακής Βιολογίας καθώς και της Βιοπληροφορικής για περισσότερα από 10 χρόνια στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Βιολογίας. Επιπλέον, διδάσκει από το 2010 την Συστημική Βιβλιογραφική ανάλυση, την Εξόρυξη Βιολογικών Δεδομένων και τις Νέες μεθόδους ανάπτυξης φαρμάκων σε φοιτητές του Μ.Δ.Ε. ‘Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική’ στο Τμήμα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής του ΕΚΠΑ. Έχει αναλάβει από το 2004 την οργάνωση και διεξαγωγή όλων των εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων ‘Βιολογία-Θεωρεία και πείραμα’ Ι και ΙΙ στα πλαίσια του Μ.Δ.Ε. ‘Διδακτική της Βιολογίας’ του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η επαναστόχευση φαρμάκων, η ανάπτυξη φαρμάκων in silico, η χρήση εργαλείων βιβλιογραφικής ανάλυσης καθώς και η εξόρυξη Βιολογικών Δεδομένων,  οι οντολογίες, συστημική βιολογία, η κυτταρική γήρανση, η χοριογένεση και η ωογένεση. Επιπρόσθετα έχει την πείρα στη διεξαγωγή έργων επαναστόχευσης φαρμάκων σε συνεργασία με οργανισμούς κλινικών ερευνών (CROs) συμμετέχουσα ως ερευνήτρια και συνδιοργανώνοντας τα πειράματα. Επιπλέον, έχει την εμπειρία στην προετοιμασία, τη λειτουργία και την επιτυχή διαχείριση ευρωπαϊκών έργων καθώς και του National Institute of Health των Η.Π.Α.

Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται 9 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 2 Κεφάλαια σε βιβλία, 3 άρθρα σε Conference proceedings με κριτές καθώς και 15 δημοσιεύσεις (διαλέξεις και poster) σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.