ΚΕΔΙΒΙΜ – Πρώτες Βοήθειες σε ενήλικες , παιδιά και βρέφη

ΚΕΔΙΒΙΜ – Πρώτες Βοήθειες σε ενήλικες , παιδιά και βρέφη

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Πρώτες βοήθειες σε ενήλικες, παιδιά, βρέφη”, διάρκειας 50 διδακτικών ωρών -3 εβδομάδες (5 ECVET), το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά (δια ζώσης και ασύγχρονη εκπαίδευση).
 
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Ξάνθος Θεόδωρος, Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών Υγείας, με σημαντική επιστημονική διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο.
https://www.adscientificindex.com/…/theodoro…/4893705…
 
Οι πρώτες βοήθειες αφορούν όλο τον πληθυσμό και δεν περιορίζονται μόνο στους επαγγελματίες υγείας. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες οδηγίες πολλών Διεθνών Επιστημονικών Οργανισμών υπάρχει ισχυρή σύσταση ότι τόσο η θεωρητική όσο η πρακτική εκπαίδευση μπορούν να μειώσουν την θνητότητα και τη θνησιμότητα μετά από νόσο ή τραυματισμό.
 
Ως πρώτες βοήθειες ορίζονται οι βοηθητικές συμπεριφορές και η αρχική φροντίδα που παρέχεται σε οξεία ασθένεια ή τραυματισμό. Οι στόχοι ενός παρόχου πρώτων βοηθειών περιλαμβάνουν τη διατήρηση της ζωής, την ανακούφιση του πόνου, την πρόληψη περαιτέρω ασθένειας ή τραυματισμού και την επιτάχυνση της ανάρρωσης. Οι πρώτες βοήθειες μπορούν να ξεκινήσουν από οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε κατάσταση. Οι αξιολογήσεις και οι παρεμβάσεις των πρώτων βοηθειών θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες επιστημονικά.
 
Το πρόγραμμα είναι το μοναδικό σε Ελληνικό επίπεδο που παρέχει στους εκπαιδευόμενους, στη λήξη του και εφόσον έχουν επιτύχει στις σχετικές εξετάσεις, 4 πιστοποιητικά:
Α) Πιστοποιητικό Δια Βίου Μάθησης που εκδίδεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, το οποίο δεν έχει ημερομηνία λήξης
Β) Τρία πιστοποιητικά (ένα ανά θεματική ενότητα) που εκδίδονται από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: