Δρ. Θεόδωρος Καπάδοχος

qode interactive strata

Μέλη ΔΕΠ

Επίκουρος Καθηγητής

Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής

Παν. Δυτικής Αττικής


Ο κ. Καπάδοχος έλαβε βασικό πτυχίο από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας (1996). Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (2009) και Διδακτορική Διατριβή (2017) από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ). Από το 2010 υπηρετεί στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας ως Καθηγητής Εφαρμογών και πλέον ως Επίκουρος Καθηγητής στο νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Διδάσκει στα θεωρητικά μαθήματα της Καρδιολογικής-Καρδιοχειρουργικής Νοσηλευτικής, Εντατικής Νοσηλευτικής, Επείγουσας Νοσηλευτικής, καθώς και στα εργαστήρια Χειρουργικής Νοσηλευτικής, Εντατικής Νοσηλευτικής και Επείγουσας Νοσηλευτικής, του Τμήματος Νοσηλευτικής (ΠΑΔΑ). Η κλινική του εμπειρία (1998-2010) προέρχεται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε μονάδες εντατικής θεραπείας και στο τμήμα επειγόντων, όπως και στο Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας όπου κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Προϊστάμενου. Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εργαστηριακή και Κλινική Νοσηλευτική Καρδιολογία» (ΕΚΠΑ-ΤΕΙ Αθήνας), ενώ διδάσκει σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα: «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» (ΕΚΠΑ), «Νευρολογικά Νοσήματα, Σύγχρονη Πρακτική Βασισμένη σε Ενδείξεις» (ΠΑΔΑ), «Τραύματα και Έλκη – Θεραπεία και Φροντίδα» (ΠΑΔΑ). Στα εργαστηριακά μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων όπου διδάσκει, περιλαμβάνονται και οι ενότητες «Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας», για την αναζήτηση και χρήση επιστημονικής βιβλιογραφίας καθώς και χρήση προγραμμάτων διαχείρισης, όπως και «Εφαρμοσμένη Στατιστική για Νοσηλευτές και Επαγγελματίες Υγείας», για την βασική χρήση του πακέτου SPSS. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού του Προγράμματος Δια βίου Εκπαίδευσης «Στατιστική ανάλυση μέσω SPSS και Μεθοδολογία Ερευνητικής Εργασίας στις Επιστήμες Υγείας», του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας.

Είναι πιστοποιημένος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, ως ανανήπτης και εκπαιδευτής στη Βασική, Επείγουσα και Εξειδικευμένη Αναζωογόνηση. Είναι πιστοποιημένος ανανήπτης στη Παιδιατρική Αναζωογόνηση και στην Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση Τραύματος.

Είναι κριτής τριών επιστημονικών περιοδικών και συμμετείχε αρχικά ως μέλος και πλέον ως Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης στο επιστημονικό περιοδικό επαγγελμάτων υγείας «Το Βήμα του Ασκληπιού».

Το πλήρες βιογραφικό βρίσκεται πατώντας εδώ.