Δρ. Φαμέλης Ιωάννης

Καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
Παν. Δυτικής Αττικής


Ο Δρ. Ιωάννης Φαμέλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι πτυχιούχος των Μαθηματικών (Παν. Αθηνών), έχει MSc in Numerical Analysis and Programming, (University of Dundee, U.K.) και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στα Υπολογιστικά Μαθηματικά και την Αριθμητική Ανάλυση Διαφορικών Εξισώσεων (ΕΜΠ).

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα Υπολογιστικά Μαθηματικά, την Αριθμητική Ανάλυση Διαφορικών Εξισώσεων, τον Επιστημονικό Προγραμματισμό, τους συμβολικούς υπολογισμούς και τις εφαρμογές της Υπολογιστική Νοημοσύνης  σε επιστημονικές εφαρμογές και σε προβλήματα  μηχανικών.  Έχει συμμετάσχει ως ερευνητικό μέλος σε ερευνητικά έργα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Έχει επίσης συντονίσει ερευνητικό έργο στο ΤΕΙ Αθήνας. 

Το επιστημονικό του έργο είναι δημοσιευμένο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και το έχει παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι ερευνητικό μέλος του εργαστηρίου microSENSES του Τμήματος Ηλεκτρονικής Μηχανικής του ΤΕΙ Αθηνών.

Διδάσκει μαθήματα μαθηματικών και προγραμματισμού στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του  ΤΕΙ Αθήνας. Διδάσκει επί σειρά ετών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο ΕΜΠ, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Λαμίας. Έχει διδάξει για δέκα έτη στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Καθηγητής Πληροφορικής στο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς web based course με θέμα «Teaching to Standards with New Technologies» στο Graduate School of Education του Πανεπιστημίου  Harvard και έχει εκπαιδευτεί για δύο έτη στην εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών θεωριών στο μαθησιακό περιβάλλον και σε θέματα συνεργασίας μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε θέματα οργάνωσης και καθορισμού των εκπαιδευτικών στόχων στο σχολείο από το  Graduate School of Education του Πανεπιστημίου  Harvard.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.