Δρ. Μουντρίδου Μαρία

Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος
ΑΣΠΑΙΤΕ


Η Μαρία Μουντρίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Εκπαιδευτική Τεχνολογία – Πολυμέσα» στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), από το 2007. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1996. Έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα το 2002, από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει διδάξει στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και σε ΑΣΕΙ (Σχολή Ικάρων και Σχολή Ευελπίδων), τόσο σε Προπτυχιακά όσο και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα Ευφυή Διδακτικά Συστήματα, τα Προσαρμοστικά Συστήματα Υπερμέσων, τα Εργαλεία Συγγραφής Ευφυών Διδακτικών Συστημάτων και Προσαρμοστικών Συστημάτων Υπερμέσων, τα διαδικτυακά/βασισμένα στον Ιστό εκπαιδευτικά συστήματα και εφαρμογές, την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή, την Μοντελοποίηση Χρηστών, και τα Εικονικά Περιβάλλοντα Μάθησης. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σημαντικό αριθμό έργων Έρευνας & Ανάπτυξης στην ερευνητική της περιοχή. Έχει δημοσιεύσει σε διάφορα υψηλού κύρους περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και αυτή τη στιγμή το δημοσιευμένο έργο της συγκεντρώνει περισσότερες από 450 ετεροαναφορές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.